Wielrenner Peter Schulting greep de aangename zondag aan om 'eventjes' 250 kilometer te gaan fietsen.
Volledig scherm
Wielrenner Peter Schulting greep de aangename zondag aan om 'eventjes' 250 kilometer te gaan fietsen. © Emiel Muijderman

Geen koers? Dan rijdt Peter Schulting zelf maar een ‘klassieker’

WIELRENNENDe wielrenners zitten al sinds het tweede weekeinde van maart zonder wedstrijden als gevolg van de coronacrisis. De goede vorm – waar een winter lang voor is getraind – vloeit voor hun gevoel weg uit de benen. Tijd voor een serieuze trainingsprikkel dacht Peter Schulting, die op een zonnige zondag 250 kilometer afwerkte. Naar Limburg en terug.

Schulting zat vorig jaar lang aan de kant met een knieblessure. En nu hij wel goed door de winter kwam, bleef het seizoen tot nog toe tot twee weekenden beperkt. Maar de in Emmeloord opgegroeide coureur van VolkerWessels-Merckx zat niet bij de pakken neer en zette een route uit richting Limburg. Eerst met de bedoeling om 300 kilometer te rijden. ,,Het zijn er 250 geworden”, laat hij weten, nadat hij samen met Robin Löwik uit Vriezenveen, renner van De IJsselstreek, op pad ging. ,,Ik dacht ‘wie is er gek genoeg om mee te gaan’, en dat was Robin.”

Quote

Normaal leef je van weekend tot weekend, van koers tot koers

Peter Schultng, VolkersWessels-Merckx

Aanvankelijk zouden ze donderdag al gaan. ,,Maar op zo’n zonnige dag als vandaag is de klus wel veel gemakkelijker te klaren.” Waarom hij op het idee kwam? ,,Normaal leef je van weekend naar weekend, van koers tot koers. Nu mis je de echte doelen. Je blijft wel trainen, maar hebt geen idee wanneer je weer echt aan de bak moet. Vandaar deze tocht, die tot in Limburg voerde. Het geeft je in de week voordien een doel om naar toe te werken. Je houdt er toch weer rekening mee, alsof je weer gaat koersen. Met die afstand kun je jezelf echt uitdagen. Ik heb nog niet vaak koersen gereden die zo lang waren. Al kwam het Nederlands kampioenschap op de weg in Montferland (2017) in de buurt met 232 kilometer.” Een wedstrijd als de Ronde van Overijssel is bijvoorbeeld maar 200 kilometer lang.

Baan en gezin

Verder maakt Schulting (32) er maar het beste van. ,,Ik ben eigenlijk blij dat ik tegenwoordig ook een baan heb en een gezin. Als je alleen maar met wielrennen bezig kunt zijn, gaat deze situatie nog sneller vervelen. En we hebben een nieuwe woning, waar ik in kan klussen. Ik loop voor op schema. Ik kijk er naar uit om weer te gaan koersen hoor, maar ik besteed mijn tijd momenteel wel nuttig.”