Volledig scherm
Sander Geerink. © FotoTrailer

Geerink sluit in Poznan positief af, Schuttert heeft pech

Sander Geerink speelde op het internationale viersterrentoernooi in Poznan vooral een bijrol. In de laatste rankingproef werd de ruiter uit Gelselaar zondag door een snelle foutloze ronde met zijn nieuwe aanwinst Ascatano Z achtste. Zo pakte Geerink toch nog een handvol punten voor de wereldranglijst en 700 euro mee.

,,Dit paard heb ik pas dinsdag gekocht, samen met een Turkse ruiter. Het is de bedoeling dat hij ermee gaat rijden, maar als hij niet op concours gaat, dat ik ermee rijd. We moeten nog even kijken hoe we dat precies verdelen, maar het voelt in ieder geval goed.”

Geerinks toppaard Comino raakte geblesseerd bij een val in Italië twee maanden geleden, maar mag eind deze maand weer springen. ,,Het duurde wat langer dan verwacht, maar gelukkig kan ik er weer mee rijden.”

Foutloos

Voor Ommenaar Hendrik-Jan Schuttert was het een goed toernooi. In de hoofdrubriek van vrijdag werd hij na een foutloze basisronde en een springfout in de barrage twaalfde. Op zaterdag voegde hij daar in de hoofdproef een foutloze basisronde en een fout in de barrage met zijn tweede paard Balboa de achtste plaats aan toe. 

En zondag in de GP leek hij lang op weg naar een foutloze ronde. Twee hindernissen voor het einde raakte zijn Expensive heel licht een balk, waardoor hij uit de barrage bleef. Wel reed hij door de andere resultaten 1800 euro bij elkaar. ,,Dit was ontzettend pech. Hij raakte hem echt maar heel iets aan, het kan ook zomaar dat die balk blijft liggen. Maar hij sprong net als vrijdag super, dat blijft toch het belangrijkste.”