Volledig scherm
Broekland-speelster Yara Tuink legt aan voor een schot in het duel met het Wesepe van Jolien Koerhuis (links). © FOTO HISSINK

Gelouterd Wesepe verrast buurvrouwen Broekland

handbalWesepe was zaterdagavond in de buurttwist nipt te sterk voor het in de hoofdklasse debuterende Broekland. Het enthousiasme spatte van de jonge thuisploeg af. Door het haastige spel maakten de handbalsters van trainer Richard Groote Schaarberg veel onnodige fouten. Wesepe maakte daar leep gebruik van en zegevierde enigszins verrassend tegen Broekland, dat zakte van de tweede naar de derde plaats: 20-22.

Esmee Dijkslag, een van de jonge speelsters in het van ervaring bulkende Wesepe, had van het spannende streekduel genoten. ,,Ik zit al wat langer bij de selectie, maar dit seizoen kom ik echt veel aan spelen toe. Het was in het eerste jaar wel even wennen. Nu speel ik met heel veel plezier. Een derby spelen is heerlijk”, aldus de studente Sport en Bewegen. ,,We hebben vandaag als team gevochten. In de dekking vingen we elkaar heel goed op. Daar heeft onze ervaring de doorslag gegeven.” 

Trots

Rowy Tuïnk van Broekland baalde even van de nederlaag, maar was erg trots op haar ploeg. ,,Net na de rust kwamen we op een voorsprong van drie treffers, daarna verrichtte hun keepster enkele prachtige reddingen en daar tankten zij vertrouwen uit”, zei de linkerhoekspeelster. 

,,Zij bleven wel scoren en wij misten nogal wat kansen. Wij zijn een jong team. Bij Wesepe spelen veel geroutineerde meiden, die maakten het verschil. Ondanks deze nederlaag kunnen we toch heel tevreden zijn over het verloop van het seizoen. We staan nog nu derde, dat hadden we vooraf nooit gedacht.”

Hoofdklasse handbal: Broekland – Wesepe 20-22 ( 10-11). Scores Broekland: Anniek Poppe 5, Jiska Jansen 5, Lauri Kortenhorst 3, Rowy Tuïnk 3, Yara Tuïnk, Maud Wessels, Lynet Beltman, Merel Hekman. Scores Wesepe: Jolien Koerhuis 6, Marleen Spikker 4, Marjolien Roesink 3, Dorien Wichgers Schreur 3, Romy Kleine Schaars 2, Evelien Dommerholt, Nikki Bosch, Esmee Dijkslag, Lieke Rouweler.