Volledig scherm

Gesprek met KNVB levert Heerde en Epe niks op

HEERDE/EPE - Hoewel er bij diverse clubs onvrede heerste over de indelingen, zijn alleen Emst en Zandhuizen er in geslaagd van competitie te switchen.

De rest van de opzet blijft intact, wat dus betekent dat Heerde en Epe - de clubs die met de KNVB in gesprek zijn gegaan - pech hebben. Zij blijven ingedeeld in de zondagse 3D, met tegenstanders in Friesland, Drenthe en de Kop van Overijssel.
„Als we beide clubs ergens anders hadden ingedeeld, hebben we volgende week bij twee andere clubs een gesprek. Alles valt of staat met de landelijke promotie- en degradatieregeling. Het is moeilijk om iedereen tevreden te stellen’’, reageerde Johan Volbeda namens de KNVB.

Voor de indeling van het seizoen 2017-2018 neemt de KNVB de situatie van Heerde en Epe in ieder geval mee. „We proberen er dan voor te zorgen dat ze niet twee jaar achter elkaar die kant op moeten.’’
Heerde-voorzitter Henk Kanter accepteerde de definitieve beslissing van de voetbalbond. Meer kon hij niet doen. ,,We gaan er nu maar sportief gezien een mooi seizoen van maken’’, zei de preses. Epe-voorzitter Henk Palm: ,,Jammer, dit kost ons zo'n twaalfduizend euro..."