Volledig scherm
Dennis Kockx won de heren enkel 2 door 1-6, 6-3, 6-2 winst op Leon Vellekoop. © Marco Jansen

Goede generale Sam Rijpert voor NK

TennisDoor winst van de heren enkel 3 kende Sam Rijpert op het Strokel Open in Harderwijk een goede voorbereiding op het NK tot en met 16 jaar, vanaf maandag in Hilversum.

De jonge Harderwijker (16) won zaterdag van Yassin Abellatif uit Egypte (6-1, 6-2). Die wedstrijd werd vanwege de regen binnen op tapijt gespeeld. Zondag won Rijpert met 6-4, 6-2 van Brandon van Kleef uit Hoevelaken en verdedigde hij met succes zijn titel. Hij herpakte zich na een 0-2 achterstand. ,,Ik hield mijn voorsprong vast en deed de tweede set hetzelfde’’, aldus Rijpert, die traint bij Tjerk Bogtstra en Tom Kempers in Doorn.

In de heren enkel 2 won Dennis Kockx zaterdag in een spannende partij met 1-6, 6-3, 6-2 van Leon Vellekoop uit Driebergen. De Amersfoorter (40), die dit jaar zijn tennisschool op Strokel heeft, vond de tweede set de juiste tactiek. ,,Ik ging wat meer naar achter staan en beet mij vast in de rally en vertraagde af en toe. Daardoor kwam ik terug in de wedstrijd.’’ Kockx won eerder deze week van Abdellatif (5-7, 6-2, 6-0) en Rolf Alblas (6-1, 6-4). Bij de dames enkel 2 won de Nijkerkse Shanna Buitenhuis de eerste prijs door 6-4, 6-4 winst op Marleen Gort. Gort deed ook in 3 mee en won hier van Nynke Tjebbes uit Putten: 6-1, 6-0.