Freek de Weijer (links) en Maikel van Zeist wonnen met Draisma Dynamo de landstitel, spelen beiden met Oranje in de Nations League. De Weijer verkast na de zomer naar Griekenland.
Volledig scherm
PREMIUM
Freek de Weijer (links) en Maikel van Zeist wonnen met Draisma Dynamo de landstitel, spelen beiden met Oranje in de Nations League. De Weijer verkast na de zomer naar Griekenland. © Wout van Zoeren

Griekenland kwam als een mooie verrassing voor Apeldoornse volleyballer Freek de Weijer

VOLLEYBALHij glimlacht van oor tot oor. Nee, een betere afsluiting van een spectaculair seizoen kon Freek de Weijer zich niet voorstellen. De 25-jarige Apeldoornse volleyballer maakt de overstap naar de Griekse competitie én speelt met Oranje in de Nations League.

  1. Dynamo krijgt tegen Benfica lesje in mannenvolleybal
    PREMIUM
    volleybal

    Dynamo krijgt tegen Benfica lesje in mannenvol­ley­bal

    De volleyballers van Dynamo kregen dinsdagavond in de tweede voorronde van de Champions League nauwelijks voet aan de grond tegen de Portugese topclub Benfica. In een matig gevulde Dynamo Arena werd alleen de tweede set gewonnen. In de overige sets moest het ‘jeugdplusteam’ van Dynamo het op vrijwel alle fronten afleggen tegen de mannen uit Lissabon: 1-3. Volgens trainer Redbad Strikwerda kan zijn team echter nog steeds de groepsfase van de Champions League halen.