Volledig scherm
HCR-kopman Torbjorn Blomdahl heeft de kwartfinale van het prestigieuze masterstoernooi driebanden in Seoul bereikt. © Jeroen Appels

‘Haarlo-kopman’ naar kwartfinale in biljartgek Korea

HCR-kopman Torbjorn Blomdahl heeft zich door een overwinning direct geplaatst voor de kwartfinales van het  masterstoernooi driebanden in Seoul. De Zweedse vijfvoudig wereldkampioen versloeg in zijn partij onder meer mede-kopman in Haarlo Dick Jaspers. 

De beide vedetten ontbreken door het lucratieve toernooi dit weekend bij HCR in de eredivisie. Dat geldt ook voor Bousema/Lochem-kopman Murat Naci Coklu, die net als Jaspers één overwinning verwijderd is van een plek bij de laatste zestien.

Speciaal format

Er wordt namelijk in het biljartgekke Korea een speciaal format gespeeld waarin vier spelers het tegelijk tegen elkaar opnemen. Omdat Coklu donderdag en Jaspers vandaag in hun eerste partij niet wonnen, en zelfs niet bij de beste twee eindigden, moesten ze twee herkansingsrondes overleven. Coklu won zijn eerste herkansingspartij, Jaspers werd tweede. Zodoende hebben beide spelers nog kans op een plek in de kwartfinales.

Een ticket voor de laatste zestien bemachtigen wordt voor de Nijkerkse Therese Klompenhouwer, die donderdag knap tweede werd in haar eerste partij, Coklu en Jaspers nog een hele kluif. Alleen de winnaars en de beste nummer twee van de drie poules van vier scharen zich bij de laatste zestien.