De promotie van Kwiek naar de eredivisie staat op losse schroeven nu het NHV heeft besloten om dit seizoen geen kampioenen aan te wijzen.
Volledig scherm
De promotie van Kwiek naar de eredivisie staat op losse schroeven nu het NHV heeft besloten om dit seizoen geen kampioenen aan te wijzen. © Kristian Giesen Fotografie

Handbalcompetitie klaar, Voorwaarts degradeert niet

coronaIn navolging van veel andere sporten heeft het Nederlands handbalverbond (NHV) besloten om de competitie van dit seizoen voortijdig te beëindigen vanwege de coronacrisis. Daarbij vervalt de promotie- en degradatieregeling, zodat Voorwaarts uit Twello niet zal degraderen uit de eredivisie.

Het NHV heeft besloten om in dit seizoen geen kampioenen aan te wijzen. De bond realiseert zich dat dit voor meerdere teams een teleurstelling zal zijn. Via reglementen van de bond is het nog wel mogelijk om promotie (of degradatie) aan te vragen.

Bijzonder is die situatie vooral voor Kwiek, het team uit Raalte werd glansrijk kampioen in de eerste divisie. Daar komt bij dat het NHV het voornemen heeft om de eredivisie in het aanstaande seizoen uit te breiden, van tien naar twaalf teams. Kwiek zal desondanks aanspraak moeten maken op promotie via de reglementen, dus achter de groene tafel. 

Ook voor Lettele zijn de druiven zuur. Vorig seizoen verspeelde de ploeg de titel in de hoofdklasse in de laatste wedstrijd. In de afgelopen competitie bereikte de Sallandse formatie ongeslagen de titel, met de stap naar de tweede divisie als gevolg. Ook dat zal via de bond bevestigd moeten worden.

Voorwaarts staat op de derde plaats in de degradatiepoule, wat betekent dat de debutant als negende wordt gerangschikt.