Volledig scherm
Myrthe Schoenaker ruilt Oldenburg in de zomer na twee seizoenen in voor Blomberg-Lippe. © BSR Agency

Handbalster Myrthe Schoenaker tekent voor twee jaar in Blomberg

HANDBALEen mooie transfer voor Myrthe Schoenaker. De handbalster uit Raalte (27) stapt in de zomer over van VfL Oldenburg naar HSG Blomberg-Lippe, de huidige nummer vier van de Duitse Bundesliga.

Schoenaker tekent voor twee seizoenen in Blomberg, haar vierde club in het buitenland. De oud-speelster van Kwiek en Dalfsen stond eerder onder contract bij Füchse Berlin en Kobenhavn Handbold. Ze werd vier keer kampioen met Dalfsen en verdiende de Deense titel met Kobenhavn (2018).

In het shirt van Oldenburg maakte Schoenaker vorig seizoen al furore met een plaats in de top-10 van de topschutterslijst. In dit seizoen staat ze weer tussen de beste schutters van de Bundesliga. ,,Blomberg heeft een jonge ploeg, die een snel spelletje speelt. Ik hoop dat ik de ploeg met mijn ervaring kan helpen’’, stelt Schoenaker.

Eerder vandaag werd ook de transfer van een andere oud-speelster van Dalfsen bekend. Hoekspeelster Martine Smeets (29) speelt de rest van het seizoen voor de Franse topclub Metz, als vervangster van de geblesseerde Manon Houette. Smeets komt van het Noorse Molde.