Volledig scherm
Koppe en Koppe, Silvana (l) en Dominique, beseffen dat Dalfsen het seizoen zonder finaleplaats afsluit. © Orange Pictures/Patrick Dolkens

Handbalsters Dalfsen missen finale om landstitel

Alsof het zo moest zijn. De handbalsters van Dalfsen lopen de finale van de strijd om het kampioenschap mis na een nederlaag bij Quintus (27-24). Met het einde van de Stichting Tophandbal Dalfsen verdwijnt het topsportteam in stilte van het toneel.

Dalfsen speelt in de komende weken nog twee duels tegen VZV. Inzet is de derde plaats in de eredivisie, maar dat is niet eens een doekje voor het bloeden. De finale was haalbaar geweest als Dalfsen de pikstart bij de eerste wedstrijd (11-2) had omgezet in een klinkende overwinning. Nu begon de tweede wedstrijd met een gelijke stand (22-22) en sloeg Quintus na een aarzelende start toe. Tot 6-6 kon de ploeg van coach Monique Tijsterman bijblijven. Daarna scoorde Quintus vier keer op rij, en werd het niet meer spannend.

Bij Dalfsen zal de aandacht in de komende weken meer gericht zijn op de opbouw van een nieuw team, met een nieuwe staf. En dat onder de vlag van de vereniging SV Dalfsen. Dinsdag is de eerste proeftraining, waar naast Tijsterman - die vertrekt - ook Jan Majoor en Carolien Brandriet hun medewerking aan verlenen.

In Kwintsheul wordt een tijdperk afgesloten. Twaalf jaar in de eredivisie, met zes titels, een reeks aan prijzen en gave Europese wedstrijden. Vanaf dinsdag begint de toekomst.

Vrouwen, play-offs, halve finale: Quintus - Morrenhof Jansen/Dalfsen 27-24 (13-10). Scores: Nele Antonissen 5, Nyala Krullaars 4, Jill Kooij 3, Nikki Wilsterman 3, Lisa Oosterwijk 3, Nienke de Wild, Lisa Bosch, Dominique Koppe, Maria Ramos, Silvana Koppe, Tessa Hilbrands. Eerste duel: 22-22, Quintus in finale tegen VOC.