Volledig scherm
Lettele - op beeld in de persoon van Ilse van Oldeniel - werd in de bekerwedstrijd door Kwiek A1 flink afgetroefd. © Gerard Vrakking

Handbalsters Lettele hard onderuit tegen jeugd van Kwiek

HANDBALHoofdklasser Lettele liep woensdag in de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi tegen een flinke nederlaag aan. De A1 van Kwiek, die dit seizoen voor het eerst ook mag meestrijden om de beker, won met duidelijke cijfers: 36-18.

,,Dat kwam helemaal door de bal. Daar zat zoveel hars aan. Die bal was helemaal niet geschikt voor ons,” verklaarde Lettele-trainer Ron Stege de grote uitslag. ,,Als we de wedstrijd bij ons thuis zouden spelen, was de uitslag andersom geweest. Dan moest ik nog maar zien of zij er achttien hadden gemaakt. Zo goed zijn ze niet.”

Lettele maakte geen moment aanspraak op de winst. Bij rust was het verschil al acht doelpunten (17-9). ,,Volgens mij hebben we in totaal één break-out gelopen. Dat is niks voor ons. We misten vertrouwen in de bal en in ons spel. De lange passes kwamen niet aan en bij de korte passes bleef de bal aan de vingers hangen. Daar wordt het spel zo traag van. Bovendien konden vijf basisspelers niet meedoen. De invalsters van het derde en de jeugd hebben het prima gedaan, maar je mist dan toch een hoop kwaliteit.”

Kwiek A1 plaatst zich voor de tweede ronde, Kwiek 1 en Wijhe hadden dat dinsdag al gedaan.

Vrouwen, beker, eerste ronde: Kwiek A1 - Lettele 36-18 (17-9).

 1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

  Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”
 1. Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg
  PREMIUM

  Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg

  De 53-jarige Monique van Exter uit Lelystad begon als 15-jarige al te biljarten in het buurthuis. ,,Ik ging daar bij een vereniging waar mijn broer ook speelde. In het begin was hij beter. Maar toen zijn ‘kleine zusje’ steeds beter werd, vond hij het minder leuk. Ik was toen al onder de indruk van het spel. Ik begon bij een damesbiljartclubje en daar was ik al snel de betere. Toen was er iemand die zei: ,,Ga eens bij een jeugdvereniging kijken.’’ Daar liepen veel mannen rond die biljartles gaven. Toen was ik helemaal bevangen door het spelletje.’’
 2. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

  Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.