Lettele - op beeld in de persoon van Ilse van Oldeniel - werd in de bekerwedstrijd door Kwiek A1 flink afgetroefd.
Volledig scherm
Lettele - op beeld in de persoon van Ilse van Oldeniel - werd in de bekerwedstrijd door Kwiek A1 flink afgetroefd. © Gerard Vrakking

Handbalsters Lettele hard onderuit tegen jeugd van Kwiek

HANDBALHoofdklasser Lettele liep woensdag in de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi tegen een flinke nederlaag aan. De A1 van Kwiek, die dit seizoen voor het eerst ook mag meestrijden om de beker, won met duidelijke cijfers: 36-18.

,,Dat kwam helemaal door de bal. Daar zat zoveel hars aan. Die bal was helemaal niet geschikt voor ons,” verklaarde Lettele-trainer Ron Stege de grote uitslag. ,,Als we de wedstrijd bij ons thuis zouden spelen, was de uitslag andersom geweest. Dan moest ik nog maar zien of zij er achttien hadden gemaakt. Zo goed zijn ze niet.”

Lettele maakte geen moment aanspraak op de winst. Bij rust was het verschil al acht doelpunten (17-9). ,,Volgens mij hebben we in totaal één break-out gelopen. Dat is niks voor ons. We misten vertrouwen in de bal en in ons spel. De lange passes kwamen niet aan en bij de korte passes bleef de bal aan de vingers hangen. Daar wordt het spel zo traag van. Bovendien konden vijf basisspelers niet meedoen. De invalsters van het derde en de jeugd hebben het prima gedaan, maar je mist dan toch een hoop kwaliteit.”

Kwiek A1 plaatst zich voor de tweede ronde, Kwiek 1 en Wijhe hadden dat dinsdag al gedaan.

Vrouwen, beker, eerste ronde: Kwiek A1 - Lettele 36-18 (17-9).