Lisa Oosterwijk (m) en Voorwaarts waren hard op weg om de plaats in de eredivisie vast te houden, maar Voorwaarts kijkt zorgelijk naar de toekomst vanwege financiële zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa Oosterwijk (m) en Voorwaarts waren hard op weg om de plaats in de eredivisie vast te houden, maar Voorwaarts kijkt zorgelijk naar de toekomst vanwege financiële zorgen. © Ronny te Wechel

Handbalsters Voorwaarts kampen met begrotingstekort, toekomst in eredivisie onzeker

HANDBALDe kans dat Voorwaarts volgend jaar weer in de eredivisie speelt is klein. Een flink begrotingstekort lijkt het tophandbal in Twello de nek om te draaien. ,,Het zou een onverantwoorde uitdaging zijn.”

Het besluit van het Nederlands Handbalverbond (NHV) om vanwege de coronacrisis geen clubs te laten promoveren of degraderen, leek voor Voorwaarts gunstig uit te pakken. De debutant in de eredivisie streed nog tegen degradatie, maar zou door de beslissing na de zomer gewoon weer op het hoogste niveau uitkomen. ,,Maar of dat ook gaat gebeuren, is nog een groot vraagteken”, vertelt Bianca Alferink, voorzitter van de afdeling handbal van Voorwaarts. ,,Wij stoeien al langer met onze financiën en dat wordt alleen maar meer. Door de corona gaat het hele sponsorverhaal hard achteruit en kunnen geplande acties geen doorgang vinden. We lopen veel inkomsten mis.”