In aanvallend opzicht - met bijvoorbeeld Michelle Mennink - maakte HV Zwolle een behoorlijke indruk tegen Kwiek.
Volledig scherm
In aanvallend opzicht - met bijvoorbeeld Michelle Mennink - maakte HV Zwolle een behoorlijke indruk tegen Kwiek. © Pedro Sluiter Foto

Handbalsters Zwolle kunnen Kwiek behoorlijk bijbenen

HANDBALHet zat er eigenlijk geen moment in, of het moet het eerste kwartier geweest zijn. Handbal Zwolle kwam zowaar op voorsprong tegen Kwiek Raalte, maar dat duurde maar een fractie. Daarna liet de ongenaakbare koploper van de eerste divisie – de volle winst uit negen duels – haar tanden zien, het werd 26-41.

Hoofdklasser Zwolle diende bijkans de hele wedstrijd als Raalter tussendoortje. Bij rust was het 14-24 en het was vooral te danken aan de scoringsdrift van Floor Lensing dat Zwolle enigszins in het spoor bleef. In de tweede helft zette Kwiek nog meer aan. Binnen tien minuten was de stand 15-30. Nel Veldhuis, Romé Steverink en Floor Tutert zorgden vooral voor de doelpunten. De teller hield halt bij 26-42.

Voor de Zwolse handballers is het gedaan met het bekeravontuur. De ploeg van trainer Hermann Dalbke kan zich volledig richten op de competitie. En dat is nodig ook. De huidige negende plaats is in alle opzichten voor verbetering vatbaar. 

Vrouwen, beker, eerste ronde: Travelbags/Handbal Zwolle - Kwiek 26-42 (14-24).