Coach Pascal Zegwaard is met DOS'46 in een lastig parket terechtgekomen.
Volledig scherm
Coach Pascal Zegwaard is met DOS'46 in een lastig parket terechtgekomen. © Wilbert Bijzitter

Hard gelag voor DOS'46, vijfde nederlaag op rij

KORFBALLEAGUEVoor de korfballers van DOS’46 blijft het een seizoen van ‘net niet’. De Drenten konden lang gelijke tred houden met KZ, maar moesten net als in de vorige vier wedstrijden in de tweede helft toch buigen (25-22).

Knettergek moeten ze er onderhand in Nijeveen van worden. Vijf mooie affiches, vijf spannende wedstrijden, maar uiteindelijk net zoveel nederlagen. Geroemd om het dappere spel, maar ondertussen heeft DOS’46 zichzelf wel onder druk gezet. In de komende wedstrijden wachten ontmoetingen met de onderkant van korfballeague, tegen ploegen die de laatste weken wel punten wisten te sprokkelen tegen de topteams.

Tegen KZ werd DOS’46 gedwongen om snel ter zake te komen. De thuisploeg koos voor achterverdedigen en daardoor ontstonden er al snel een 1-tegen-1-duels. Max Malestein en Jelmer Jonker konden in sommige fases de korf makkelijk vinden, maar DOS’46 verspeelde bij het organiseren van de aanval ook veelvuldig de bal.

Na een ruststand van 13-12 trok KZ de partij langzaam naar zich toe. DOS’46 kwam terug tot 14-14, 18-18 en 19-19 maar juist in die fases ontbrak het aan het echte killersinstinct om voor een stunt te zorgen. Binnen een minuut na een gelijkmaker keek DOS’46 weer tegen een nieuwe achterstand aan. Met de 21-19 had KZ het beslissende gaatje te pakken. Komende zaterdag ontvangt DOS’46 in een degradatieduel DVO.

Korfballeague: KZ - DOS’46 25-22 (13-12). Scores: Jelmer Jonker 6, Harjan Visscher 5, Max Malestein 4, Leander Zwolle 3, Nienke Hintzbergen 2, Geertje Hoekstra.