Volledig scherm
Denise Nekeman reed op Jumping Amsterdam haar beste score ooit in de Grand-Prix (72.283). © Wilbert Bijzitter

Hasseltse amazone Denise Nekeman overtuigt op Jumping Amsterdam

PAARDENSPORTDressuuramazone Denise Nekeman (25) heeft zich bij de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam zeer overtuigend geplaatst voor de kür op muziek. Met haar hengst Boston STH reed ze haar beste score ooit in de Grand-Prix (72.283), goed voor een elfde plaats. Een plek bij de beste 15 was vereist.Nekeman versloeg onder meer de Nijkerkse Adelinde Cornelissen, die dankzij een aantal dure fouten een positie lager eindigde (Zephyr, 71.804). Met een twaalfde plaatste zij zich wel voor de kür.

Een hapering in de uitgestrekte draf in het begin van de proef en een slordigheid in de wissels om de twee galopsprongen drukten de score echter behoorlijk, maar grote fouten bleven uit. Het was pas voor de vierde keer in haar carrière dat Nekeman een wereldbeker Grand-Prix reed.

Nekeman plaatste zich zodoende voor de derde maal op rij in wereldbeker voor de kür op muziek. In Herning (negende) en Stuttgart (tiendee) eindigde de jonge amazone in de kür in de top tien. Voor Cornelissen was het pas haar tweede optreden dit seizoen. In Herning versloeg ze Nekeman in de kür (achtste).