Volledig scherm
Addy Wienk won zijn partij tegen HCR Prinsen, maar A1 Biljarts werd wel uitgeschakeld in de beker. © Arjan Gotink

HCR kruipt door het oog van de naald: naar bekerfinale

DRIEBANDENHCR Prinsen heeft met de grootst mogelijke moeite de bekerfinale driebanden bereikt. Tegen het Apeldoornse A1 Biljarts boog de Haarlose ploeg zaterdag een 4-0 achterstand om in een 4-4 gelijkspel. De eerste wedstrijd, in Apeldoorn, eindigde ook in 4-4, maar omdat HCR meer sets won, gaat de ploeg door.

In de finale strijden acht ploegen om de beker. Vorig jaar greep HCR net naast de winst en eindigde als tweede. De beker is nog de enige prijs waarvoor HCR, de nummer vijf in de eredivisie, dit seizoen speelt. Na het 4-4 gelijkspel in de competitie zaterdagmiddag tegen STZ Zundert moet er een wonder gebeuren wil de ploeg uit Haarlo de play-offs om de landstitel nog bereiken.

Gewoon slecht

,,Daarvoor spelen we gewoon niet goed genoeg”, stelde captain Dinand Prinsen, die Jelle Pijl en Anno de Kleine in het bekerduel matig zag presteren. Ze verloren beiden met 2-1 in sets, van Addy Wienk en Martien van der Spoel. Zodoende keek HCR tegen een 4-0 achterstand aan halverwege. ,,Het is gewoon slecht”, zei Prinsen.

Aan Apeldoornse kant slaagden de Turk Birol Uymaz (2-1 verlies tegen de Belg Eddy Leppens) en de Spanjaard Javier Palazon (2-1 verlies tegen Dick Jaspers) er niet in de enige benodigde winstpartij binnen te slepen. De nummer tien in de eredivisie verzekerde zich ’s middags met een 5-3 zege op Aardexpress van lijfsbehoud, net boven de degradatiestreep.

,,Gelukkig zijn we erin gebleven, dat is belangrijker dan de beker. Ik, Kay de Zwart en Martien van der Spoel hebben een slecht seizoen gehad. Dat is de reden dat we lang tegen degradatie vochten“, vertelde teamcaptain Wienk.