Volledig scherm
Willem Hofman (links) geeft aanwijzingen bij gebrek aan een trainer. © Nico van Leeuwen

Hellas ’63 wint en staat opeens bovenaan

KORFBALDe topper Hellas’63-DTG werd een wedstrijd om in te lijsten. Spanning, strijd en verrassende wendingen. Toen de rookwolken waren opgetrokken stond er 28-21 op de borden voor de thuisploeg uit Nunspeet. Door verlies van medekoploper Udiros staan de Nunspeters plotseling bovenaan in 2C.

Hellas beloonde daarmee hard werken en geloof in eigen kunnen. De thuisploeg was de wedstrijd voortvarend van start gegaan, het stond in no-time 3-0. Trainer Albert Wagenaar van de Friese ploeg banjerde onrustig langs de kant en zocht veelvuldig de dialoog met zijn verdedigers. Daardoor kreeg hij de Friese machine op gang wat resulteerde in een kentering, het werd na 7-3 opeens 7-7. De gasten gingen met een 12-16 stand naar de thee.

Spel kantelde

Na rust lukte het de thuisploeg aanvankelijk niet om de schroom van zich af te gooien. Doelpunten werden er gemaakt, maar ook door DTG waardoor het verschil lang op twee bleef staan. Het spel kantelde echter wel. Hellas begon zich boos te maken en kwam naast DTG, dat daarna in elkaar stortte doordat bij het achttal uit Nunspeet alles lukte. 

Aan een kampioenschap wil aanvoerder Menno de Jong nog niet denken. Hoewel: ,,In het veld wil je altijd winnen. We zijn echter een kleine club met al jaren een nagenoeg vast team. Daar vallen er volgend jaar een aantal uit weg. De jeugd zal instromen maar mochten we promoveren dan schat ik dat we een verzoek gaan indienen om in deze klasse te blijven. Dat zou beter zijn voor iedereen.‘’

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Hellas’63 twee punten voor op Udiros, dat op 1 juni in Nunspeet op bezoek komt.