Volledig scherm
De voetballers van Eefde (wit shirt) moeten het na dit seizoen zien te rooien zonder trainer Herman van Zeijts. © Foto; Ronny te Wechel

Herman van Zeijts vertrekt als hoofdtrainer bij Eefde

EEFDE - Sportclub Eefde, uitkomend in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal, gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Herman van Zeijts heeft de spelersgroep en het bestuur laten weten dat hij het na vijf seizoenen welletjes vindt. ,,Ik kijk terug op vijf prachtige seizoenen bij Eefde”, zegt Van Zeijts. ,,Ik heb bij al mijn vorige clubs promotie gehaald, alleen bij Eefde nog niet. Wie weet kunnen we dat dit seizoen nog voor elkaar. Dat zou een mooi afscheidscadeau zijn.”

Van Zeijts verlaat de club niet, hij gaat aan de slag als coördinator junioren en zal een nog nader te bepalen team gaan trainen. Het bestuur van Eefde zegt verheugd te zijn Van Zeijts voor de club te kunnen behouden. ,,Met zijn rust, kennis en zeer positieve inbreng kan Eefde stabiliteit binnen de club waarborgen.”

Ook tweede trainer Gerrit Helmsing stopt, ook in dat geval moet het bestuur op zoek naar een opvolger. Inmiddels zijn voor beide functies de eerste gesprekken gevoerd; Eefde hoopt op korte termijn met nieuws naar buiten komen.