Volledig scherm
Ruben Tepperik en Bjorn Lokate vechten woensdag een duel uit wie van de twee zich de beste doelman van de familie mag noemen. © Gerard Vrakking

Het sprookje van Ruben Tepperik en de zeven neven

HEETEN - Als geboren en getogen Heetenaar wacht Ruben Tepperik vanavond een speciaal bekerduel. De 36-jarige doelman van Rohda Raalte neemt het voor het eerst in een officiële wedstrijd op tegen zijn jeugdliefde.


En hij stuit op liefst zeven neven. „Mijn roots liggen in Heeten. Daar ben ik grootgebracht, bovendien woon ik er nog steeds. Dat ik het dan ook nog eens opneem tegen zo veel familie maakt het helemaal speciaal. Het mooiste van alles is misschien nog wel dat ik zelf ook onder de lat sta.”

Rivaal
Voor Heeten-doelman Bjorn Lokate (19) is het duel tegen Rohda de eerste keer dat hij het opneemt tegen Ruben Tepperik. „Best bijzonder. Hij is de oudste in zijn team, ik de jongste bij ons. Vroeger ging ik altijd bij hem kijken om dingen te zien waar ik wat aan had. Nu kunnen we kijken wie op dit moment de beste is. Wij zullen er alles aan doen de beste te zijn. Rohda is van jongs af aan de grote rivaal. Van de grote buurman moet je altijd winnen.”