Floris Middendorp was in de winter met Hattem op weg naar de hoofdklasse. Die promotie komt er nu alsnog, omdat het format van de competitie is aangepast.
Volledig scherm
Floris Middendorp was in de winter met Hattem op weg naar de hoofdklasse. Die promotie komt er nu alsnog, omdat het format van de competitie is aangepast. © Pedro Sluiter Foto

Hockeyers Hattem toch naar hoofdklasse zaalcompetitie

HOCKEYDe hockeyers van Hattem mogen zich in de komende winter toch bewijzen in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Hockeybond KNHB heeft de opzet aangepast, zodat de hoofdklasse gaat bestaan uit zestien teams.

De afloop van de zaalcompetitie werd in februari gedwarsboomd door de storm Ciara, die in het beslissende weekeinde over ons land raasde. Er was geen enkele mogelijkheid om de doorslaggevende wedstrijden nog in te halen.

Hattem had zich, mede dankzij de steun van de hoofdklassespelers en oud-Hattemers Karst Timmer en Floris Middendorp, geplaatst voor de promotie- en degradatiewedstrijden voor een plaats in de hoofdklasse. Die stap omhoog komt er nu voor het seizoen 2020/2021 alsnog, omdat de bond heeft gekozen voor een nieuwe competitie-opzet. Zestien teams spelen, verdeeld over twee groepen, eerst een halve competitie. Gevolgd door twee kampioensgroepen en twee degradatiegroepen.

Hoofdklasse zaal, seizoen 2020/2021: Voordaan, Bloemendaal, Hattem, Cartouche, Tilburg, Schaerweijde, SCHC, Almere, Rotterdam, Pinoké, Amsterdam, Den Bosch, HIC, Kampong, Oranje-Rood, hdm.