Volledig scherm
PREMIUM
Hockeyen bij Hattem, dat betekent dat Floris Middendorp (links) en Beer Nipius in de etalage staan voor clubs uit de hoofdklasse © Henri van der Beek

Hoe Hattem de etalage blijft vullen met hockeytalenten

Na Karst Timmer lijkt Floris Middendorp (17) de volgende hockeyer van Hattem die de stap naar de hoofdklasse gaat maken. Samen met Beer Nipius (net 18) blinkt hij dit seizoen uit op De Hazenakker, en de volgende lichting is al aanstaande. Hoe in de Hattemse werkplaats hockeytalent wordt geboetseerd.

Slechts twee velden, zo’n 350 leden, in elke leeftijdscategorie maar één jongensteam en een klein, gezellig clubhuis. Mixed Hockey Club Hattem blinkt niet uit in grootsheid, veelheid of aantallen. En toch, ‘heren 1’ draait boven in de overgangsklasse mee en speelt daarmee het hoogst van alle clubs uit de regio. Sterker: aanstaande zondag kan het team zich bij winst in Venlo kwalificeren voor de play-offs om de stap naar de promotieklasse te maken. En met Karst Timmer (vorige zomer overgestapt naar HGC) en Floris Middendorp (kan deze zomer kiezen uit verschillende hoofdklassers) leveren de bordeauxroden binnen één jaar twee talenten uit eigen kweek af aan het walhalla van de Nederlandse hockeywereld. En het vertrouwen dat zij niet de laatsten zullen zijn, is groot bij de voormalige hoofdklasser.