Volledig scherm
Lisa Bosch (links, met Jill Kooij in duel tegen Galytchanka), speelt komend seizoen voor Kwiek. © Kristian Giesen Fotografie

Hoekspeelster Lisa Bosch ruilt Dalfsen in voor Kwiek

HANDBALLisa Bosch is de laatste speelster van het ontmantelde Dalfsen die een nieuwe club heeft gevonden. De hoekspeelster draagt komend seizoen het rode shirt van Kwiek uit Raalte.

Bosch (20) deed het laatste seizoen veel ervaring op in de eredivisie. Ze speelde jarenlang in Dalfsen en maakte vier jaar onderdeel uit van de Carmel handbalschool in Raalte. 

Kwiek, dat afgelopen seizoen de nacompetitie haalde in de eerste divisie, toont zich opgetogen over de komst van Bosch die bij meerdere clubs, ook uit de eredivisie, op het verlanglijstje stond.

Bosch volgt het voorbeeld van de jonge keepster Femke Erkens, die eerder van Dalfsen naar Raalte verkaste. Omdat Roos Daleman is binnengehaald door VOC hebben bijna alle speelsters van Dalfsen onderdak gevonden. De zesvoudige landskampioen heeft het team uit de eredivisie gehaald vanwege een gebrek aan perspectief. Dalfsen 2, dat afgelopen weekeinde promoveerde naar de eerste klasse, is komend seizoen het vlaggenschip van de club.