Volledig scherm
Na de eerste editie van de Holland Cup in oktober, waar onder andere Jorien ter Mors aan de start verscheen, is op 10 en 11 december de Holland Cup II op De Scheg.

Holland Cup II op Scheg is kwalificatiekans voor het NK afstanden

DEVENTER Kunstijsbaan De Scheg in Deventer is op zaterdag 10 en zondag 11 december gastheer van de Holland Cup II. Schaatsers kunnen zich in deze wedstrijd plaatsen voor het NK afstanden, dat van 28 tot en met 30 december wordt verreden in Heerenveen.

,,Het is heel bijzonder dat we hier in Deventer voor de tweede keer in één schaatsseizoen de Holland Cup mogen organiseren. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Marjel Daggenvoorde van de baancommissie Deventer, die de wedstrijd organiseert.

De Holland Cup II begint op 10 december om 18.00 uur, die avond zijn de 500 en 1.500 meter voor mannen en vrouwen. Een dag later staan vanaf 18.00 uur de 1.000 meter voor mannen en vrouwen, de 3.000 meter voor vrouwen en 5.000 meter voor mannen op het programma. De ‘grote’ jongens en meiden komen niet aan de start in Deventer, die zijn al zeker van deelname aan het NK afstanden. Bovendien is in hetzelfde weekend de World Cup in Heerenveen.