Volledig scherm
Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero waren donderdag goud waard voor Prague Lions tijdens de teamfinale van de Champions Tour. © Orange Pictures/Marcel van den Bos

Houtzager voorkomt met spectaculaire ronde eliminatie in Praag

PAARDENSPORTDe opdracht voor Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero was simpel, foutloos en binnen de tijd rijden. De combinatie deed het en bezorgde Prague Lions zodoende een plaats in de halve finale van de teamcompetitie tijdens de finale van de Global Champions Tour in Praag. 

Frank Schuttert was reserve en kwam in de kwartfinale donderdagavond niet in actie. De Ommenaar keek toe hoe zijn team Valkenswaard United zich op het nippertje als achtste en laatste plaatste. Met hun ploegen zijn Houtzager en Schuttert zijn in ieder geval al verzekerd van drie ton aan prijzengeld.

De druk stond vol op bij Houtzager, die vorig jaar de eerste editie won Madrid in Motion. Nadat teamgenoot Gerco Schröder (Cognac) drie springfouten maakte betekende nog een fout uitschakeling, dus moest de nummer acht van het EK in Rotterdam opnieuw zijn topvorm laten zien. Alleen op de eerste hindernis van het parcours met hindernissen tot 1.55 meter was het even bloedstollend spannend. Houtzager liet, net als teamgenoot Niels Bruynseels (Gancia de Muze), alle balken in de lepels liggen. Het team werd zevende.

Schuttert zag hoe ook bij Valkenwaard United de tweede combinatie de spanning terugbracht, na een foutloze opening van de Duitse grootmeester Marcus Ehning (Cornado). Teamgenoot Alberto Zorzi maakte twee springfouten, waarna de Ierse nummer drie Cian O’Connor (PSG Final) één springfout maakte. Met twaalf strafpunten leek dat het einde van het toernooi voor Schuttert en de zijnen, maar doordat de Berlin Eagles de ene na de andere fout maakte bleef de formatie toch in de race voor de hoofdprijs van 2,7 miljoen euro.