De mannen van De IJsselstreek moesten genoegen nemen met een tweede plaats in de clubcompetitie.
Volledig scherm
De mannen van De IJsselstreek moesten genoegen nemen met een tweede plaats in de clubcompetitie. © Dick Soepenberg, Sportfoto Photoagency

IJsselstreek kan sterk seizoen niet bekronen met winst in clubcompetitie

WIELRENNENWielervereniging De IJsselstreek is er niet in geslaagd een sterk optreden in de clubcompetitie te besluiten me de eindzege. De ploeg werd tweede. De Twents-Sallandse vereniging VolkerWessels-Merckx was te sterk.

Het begon nog wel zo goed voor de manschappen van ploegleider Marc Zonnebelt. Zoals verwacht won de ploeg – met Nederlands kampioen tijdrijden Marien Bogerd uit Kootwijk als motor – op zaterdag in Ursem het openingsonderdeel: een korte ploegentijdrit. Het verschil met VolkerWessels-Merckx was maar twee seconden, maar dat mocht de vreugde niet drukken. ,,Een mooi begin, maar we rekenen ons nog niet rijk” zei Zonnebelt met haast voorspellende gaven in dit Noord-Hollandse gehucht onder de rook van Alkmaar.

Een paar uur later was er van de feeststemming al niets meer over bij Allinq-Krush-De IJsselstreek. VolkerWessels-Merckx deelde een mokerslag uit in de omloop die om hetzelfde Ursem werd verreden. Met drie man tegen één in een kopgroep bouwden ze hun voorsprong uit om niet meer achterhaald te kunnen worden. ,,De eindzege is hier verspeeld’’, zei de Harderwijker ploegleider. ,,Zonde. De gedoodverfde favoriet was uiteindelijk te sterk voor ons. Zij worden volgend jaar een continentaal team en gaan daarmee een niveau hoger acteren. Ze steken er nu qua budget al bovenuit. Het is uiteindelijk knap van ons team dat we het hen tot het einde toe moeilijk hebben kunnen maken.’’

Met de zege van Robin Lowik in het wielerweekend van Roden, de drie gewonnen ploegentijdritten in de clubcompetitie én de Nederlandse titels van Lowik (weg) en Marien Bogerd (tijdrit) was 2019 het meest succesvolle seizoen in de recente geschiedenis van De IJsselstreek.

Een volgend doel is er ook al: het Nederlands Club Kampioenschap in het eigen Dronten van zaterdag over een week. ,,Het zou mooi zijn als we daar als clubteam voor een hoge klassering kunnen gaan tussen de clubs met profs in de gelederen.”