Volledig scherm
WV De IJsselstreek is na zege in de ploegentijdrit nog kansrijk in de clubcompetitie. © Roy Schriemer

IJsselstreek wint ploegentijdrit in clubcompetitie

WIELRENNENWielervereniging De IJsselstreek heeft zaterdag de ploegentijdrit van de clubcompetitie gewonnen. De formatie van de Veluwe bleef op een 39 kilometer lang parcours op Goeree-Overflakkee VolkerWessels-Merckx vijftig tellen voor. 

Daarmee loopt De IJsselstreek twee punten in op VolkerWessels-Merckx, de leidende formatie in de reeks. De marge bedraagt nu nog acht punten tussen de twee oostelijke verenigingen met alleen de finale in Noord-Holland (14 en 15 september) nog voor de boeg. 

Ploegleider Marc Zonnebelt toonde zich tevreden. ,,We hebben met deze zege laten zien dat we op dit onderdeel de sterkste club van Nederland zijn. Enkele maanden geleden wonnen we ook al op deze discipline in het Wielerweekend van Roden. We hopen de clubcompetitie nog te winnen, maar hebben het niet helemaal in eigen hand. VolkerWessels zal daar ook steken moeten laten vallen willen wij nog winnen.” 

Marien Bogerd uit Kootwijk was – in zijn shirt van Nederlands kampioen op dit onderdeel – de motor van de ploeg. ,,We startten als favoriet en konden het waarmaken. Waren we teleurgesteld geweest als we niet hadden gewonnen? Eerlijk gezegd wel. We hebben hier een prima ploeg voor en ook nu blijft dan dat we voor niemand hoeven te vrezen op dit onderdeel.”