Volledig scherm
Ilse Pol wint de Zandenplasloop in Nunspeet. Foto: Harry in ’t Veld

Ilse Pol snuift atletiekplezier op in Nunspeet

Organisator Henk Mentink kon zijn geluk niet op. Ruim 500 atleten waren afgekomen op de Zandenplasloop in Nunspeet.

De tien kilometer werd een strijd om in te lijsten. Zeven koplopers bij de mannen maakten er een afvalrace van. Andre Knol van het Jacob Cats Runningteam leek in grootse doen want hij trok de eerste zes kilometer de kar. De Ermeloër had niet in de gaten wat voor een klasbakken hij uit de wind hield. Toen die gas gaven moest Knol afhaken. Tot vlak voor de finish bleef het spannend en leek de 57- jarige(!) Aart Stigter voor een verrassing te zorgen. De Groninger Arjan Merchand stak er een stokje voor en ging er met de beker vandoor in 33 minuten en 14 seconden.

Bij de vrouwen werkte Ilse Pol aan haar comeback. De voormalige topatlete is een jaar uit beeld geweest maar straalde als vanouds. De atlete uit Twello: “In 2011 heb ik de overstap gemaakt naar het Team Distance Runners. In eerste instantie ging het aardig. Vorig jaar bleek ik pfeiffer te hebben. Ik kwam in een neerwaartse spiraal en beleefde weinig plezier aan het lopen. Afgelopen september ben bij TDR weggegaan. Een harde wereld die niet bij mij past. Ik moet plezier hebben. Langzaam komt dat weer terug”. Pol was niet helemaal tevreden over haar 36.25 die ze noteerde. “Ik was stiekem uitgegaan van een vijfendertiger. Ik merkte echter dat ik nog niet tot het gaatje kan gaan”.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement