Volledig scherm
Jelmer Jonker behoedde DOS’46 voor een nederlaag tegen AW.DTV. © Wilbert Bijzitter

Jelmer Jonker helpt DOS'46 toch naar de kruisfinale

KORFBALDOS’46 heeft zich geplaatst voor de kruisfinales. Tegen AW.DTV hadden de Nijeveners een late gelijkmaker van Jelmer Jonker nodig om nog een puntje binnen te harken (15-15). De plaats bij de laatste vier werd zondag een feit door de nederlaag van Blauw Wit tegen LDODK.

Onder prima omstandigheden duurde het zaterdag lang voordat DOS’46 echt goed op gang kwam. Uitgerekend Jonker, die nota bene voor de wedstrijd nog een onderscheiding ontving als topscorer van de korfballeague, moest meer dan een kwartier wachten op zijn eerste treffer. 

Degradatiekandidaat AW.DTV opende wel sterk en had al snel een mooie voorsprong gerealiseerd. Vanaf 5-7 plaatste DOS’46 aan de hand van Jonker een versnelling en vanaf 12-8 in de tweede helft leek het een gelopen koers. De gasten scoorden echter ineens vier keer op rij en zo ontstond er toch een spannende slotfase. De Amsterdammers kwamen zelfs twee keer op voorsprong. 

De sterkhouders Harjan Visscher en Jonker voorkwamen vervolgens een onnodige nederlaag, maar met het gelijkspel liet DOS’46 wel een unieke kans liggen om zich al te plaatsen bij de laatste vier. Dat gebeurde zondag alsnog omdat koploper LDODK haar plicht vervulde tegen Blauw-Wit (17-21).

Ereklasse A: DOS’46 - AW.DTV 15-15 (9-7). Scores: Jelmer Jonker 4, Harjan Visscher 4, Geertje Hoekstra 2, Max Malestein 2, Kim Petersen, Nienke Hintzbergen, Fenna de Jong.