De korfballers van Unitas zien Annelie de Korte naar DVO in Bennekom vertrekken.
Volledig scherm
De korfballers van Unitas zien Annelie de Korte naar DVO in Bennekom vertrekken. © Winanda Van Zwamen

Jeugdinternational De Korte verruilt Unitas voor DVO

KORFBALDe korfballers van Unitas raken Annelie de Korte kwijt aan DVO. De 16-jarige jeugdinternational van Oranje onder 17 gaat bij de club uit Bennekom in de A-junioren spelen.

De Korte, woonachtig in Hoevelaken, speelde vanaf de C1 bij Unitas in Harderwijk. Dit seizoen speelde ze in de A1, Op 19 oktober maakte ze haar debuut in het eerste team en scoorde twee keer in de wedstrijd tegen BEP. Haar ontwikkeling werd ook door bondscoach Barry Schep gezien, die De Korte op de Korfbal Challenge in Rotterdam selecteerde voor Oranje onder 17.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden met hoop op plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”