Volledig scherm
Jip Vastenburg zet de stap naar Engeland. © eigen foto

Jip Vastenburg verkast van Papendal naar Manchester

ATLETIEKAtlete Jip Vastenburg verhuist naar Engeland. De specialiste op de middellange- en lange afstand ruilt Papendal na drie jaar in voor Team New Balance Manchester van trainer Steve Vernon.

Vastenburg (25) boekte de laatste drie jaar op Papendal veel vooruitgang aan de hand van Grete Koens. ,,Maar ik ben er van overtuigd dat Steve mij kan helpen om nog dat stukje extra te geven wat ik nodig heb om terug aan de top te komen. Daarbij heb ik in zijn groep meer trainingsgenoten van mijn eigen niveau, waar ik mijzelf aan kan optrekken.”

Vastenburg ontmoette de groep van Vernon bij toeval tijdens een stage in Font Romeu. ,,Ik heb daar meerdere keren met de groep mee kunnen trainen en dat beviel mij toen heel goed. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb er ontzettend veel zin in om mij bij zijn groep aan te sluiten.’’

De atlete van AV’34 kende in februari een ongelukkig debuut op de marathon, Vastenburg stapte uit in Sevilla. Ze gaat trainen in Stockport, een stadje ten zuiden van Manchester.