Volledig scherm
Jelmer Jonker was de grote man bij DOS'46 met elf treffers tegen Deetos. © Martijn Bijzitter

Jonker en Visscher staan op tijd op voor DOS'46

KORFBALLEAGUEDe korfballers van DOS’46 hebben een goede herstart gemaakt in de korfballeague. Na een kort kerstreces waren de Nijeveners te sterk voor Deetos. Jelmer Jonker en Harjan Visscher tekenden samen voor een ijzersterk slotakkoord, 29-33.

In de laatste wedstrijd van 2018 had DOS’46 zichzelf al wat lucht verschaft door DVO te verslaan. Nieuwkomer Deetos is een andere staartploeg die elke week probeert met veel strijd punten te sprokkelen om het vege lijf te redden. Vooral Fenna de Jong was in de beginfase scherp met drie doelpunten. Daarna namen de Drenten langzaam afstand van Deetos. Vooral van afstand was DOS’46 veel gevaarlijker.

Maar na een ruststand van 13-18 knokte Deetos zich toch langzaam maar zeker weer in de wedstrijd. Op 23-24 en 24-25 maakte het thuisploeg zich op voor een spannende slotfase. Maar juist op dat moment stonden aanvoerder Harjan Visscher en Jelmer Jonker op. Vooral Jonker, toch al bezig aan een indrukwekkend seizoen, was met elf doelpunten nagenoeg onverdedigbaar voor het team uit Dordrecht. Visscher droeg nog eens zeven treffers bij.

Door de zege heeft DOS’46 een gat van vier punten geslagen met de onderkant van de korfballeague. Volgende week kan DOS’46 een belangrijke slag slaan door thuis KCC, na DVO en Deetos de derde rodelantaarndrager, te verslaan.

Korfballeague: Deetos - DOS’46 29-33 (13-18). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 11, Harjan Visscher 7, Leander Zwolle 4, Nienke Hintzbergen 3, Fenna de Jong 3, Max Malestein 2, Geertje Hoekstra 2, Kim Petersen.

  1. Euforie bij handbalsters Voorwaarts na eerste zege
    HANDBAL

    Euforie bij handbal­sters Voorwaarts na eerste zege

    Zaterdagavond moest het gebeuren en het gebeurde ook. Na vier potjes zonder overwinning pakten de handbalsters van Voorwaarts hun eerste zege in de eredivisie. DSVD dat eveneens slechts één punt veroverd had, werd na een wisselvallige, maar enerverende wedstrijd met 27-25 verslagen. Het zingende en trommelende publiek bouwde na het laatste fluitsignaal een feestje en speelsters en staf vielen elkaar opgelucht in de armen.