Volledig scherm
Pascal Eenkhoorn heeft twee startbewijzen verdiend voor het WK in Innsbruck. © Cor Vos

Jonkers en Eenkhoorn geselecteerd voor WK wielrennen

Eva Jonkers en Pascal Eenkhoorn zijn door de coaches Loes Gunnewijk en Peter Zijerveld geselecteerd voor het WK wielrennen, aan het einde van de maand in Innsbruck.

Jonkers (17) uit Staphorst behaalde dit jaar de opvallendste klassering in de Omloop van Borsele (negende plaats).  Ze mag in Oostenrijk starten bij de wegwedstrijd op donderdag 27 september.

Eenkhoorn (21) uit Genemuiden kan terugkijken op een sterk debuutjaar bij de professionals. Hij won ritten in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali (maart) en de Colorado Classic (augustus).  De belofte is geselecteerd voor de tijdrit (maandag 24 september) en de wegwedstrijd (vrijdag 28 september).

Bij het grote WK starten namens Nederland onder meer Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Tom Dumoulin, Steven Kruijswek en Wilco Kelderman.

  1. Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialisten als je toch wilt sporten in de hitte

    Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialis­ten als je toch wilt sporten in de hitte

    Het is dik boven de dertig graden, maar je hebt je voorgenomen toch te sporten. Want jouw voorbereiding op die grote wedstrijd mag geen vertraging oplopen, of je bent net begonnen met opbouwen van de conditie en je wilt niet nu al opgeven. Tenminste, zo voelt het. Zomaar wat mogelijke redenen om toch inspanning te gaan leveren in de hitte die deze dagen ons lans teistert. Maar is sporten wel verstandig in deze omstandigheden en als je dan toch besluit die hardloopschoenen aan te doen, wat moet je dan doen om je lichaam te beschermen?