Volledig scherm
Kira Overmars vult op bevlogen wijze het handbaltrainerschap bij Heeten in. „Handhaving is ons eerste doel.” © Gerard Vrakking

Kira Overmars: verguisd door Kwiek, bij Heeten omarmd

RAALTE In maart 2014 wordt ze als speelster op straat gezet door Kwiek. Nog geen drie jaar later ondertekent ze bij Heeten een contract als hoofdtrainer. Dat het in de handbalwereld kan verkeren, toont de 31-jarige Kira Overmars. „Soms kan iets moois zomaar op je pad komen.”

Voorzitter Wim Kieftenbeld is in 2014 duidelijk nadat hij Overmars uit de Raalter selectie heeft gezet: „Zolang ik voorzitter ben, komt zij niet terug bij Kwiek.”

Harde woorden, maar de hoofdrolspeelster zelf voelt zich nog steeds niet genoodzaakt er veel over te zeggen. „Over Kwiek hoef ik niks kwijt. Natuurlijk, ik heb daar jaren gespeeld, dus die vereniging blijft je altijd bij. Teruggaan zie ik niet gebeuren. Al weet je nooit wat de toekomst brengt. Maar ik werk liever met meiden binnen de eigen vereniging, dan met speelsters van buitenaf.”

Zoals nu bij Heeten. Na het plotse vertrek van Nico Einhaus nam Overmars het trainerschap over. „Ik had nooit verwacht trainer en coach te worden van een seniorenteam. Maar nu ik die kans krijg, grijp ik hem met beide handen aan.”