Jeffrey Herlings komt door het wegvallen van de Dutch Masters dit jaar nauwelijks in actie in Nederland.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings komt door het wegvallen van de Dutch Masters dit jaar nauwelijks in actie in Nederland. © Wout van Zoeren

KNMV schrapt de hele Dutch Masters of Motocross

CORONAMotorsportbond KNMV heeft moeten besluiten het hele Dutch Masters of Motocross voor dit jaar te schrappen. De manches in Harfsen, Oldebroek, Rhenen en Lichtenvoorde zijn van de kalender gehaald.

De verenigingen waren er klaar voor, een indrukwekkend veld vol wereldtoppers zou starten, maar het is allemaal voor niets. Het was voor de KNMV en partners een flinke knoop om door te hakken, maar de impact van de coronacrisis maakt doorzetten dit seizoen onmogelijk.

Door de maatregelen tegen het coronavirus viel vorige week al het doek voor de openingsronde in Harfsen op 29 maart. Daarnaast zijn er verschuivingen in de WK-kalender. Hierdoor ging er al een streep door de Dutch Masters-finale voor de 250cc en 500cc tijdens de Zwarte Cross. Ook andere ‘vrije’ weekeinden lopen in rap tempo vol. Dat maakt het verplaatsen van racedagen moeilijk, zo niet kansloos. Kortom: er is geen mogelijkheid meer om een volwaardige Dutch Masters of Motocross-competitie te houden in 2020.

De gehele competitie kan wel doorgeschoven worden naar 2021. Ondertussen bekijkt de KNMV of het mogelijk is een aantal reguliere ONK-wedstrijden aan de motocrosskalender 2020 toe te voegen. Ook wordt gewerkt aan een andere invulling van het crossprogramma op de vrijdag (17 juli) en zondag (19 juli) van de Zwarte Cross.