Volledig scherm
Marjolijn Oskam wil bij Alterno haar rentree maken in de eredivisie. © Alterno

Konijnenberg en Oskam laatste nieuwelingen bij Alterno

VOLLEYBALDe selectie van Alterno is compleet. Spelverdeelster Sanne Konijnenberg en midspeelster Marjolijn Oskam zijn de laatste nieuwelingen in de groep van de nieuwe coach William Klaver.

Konijnenberg - pas 14 jaar - is een kind van de club. Ze maakte het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door en speelde interlands met de Pre-jeugd van Oranje. ,,In de afgelopen periode heb ik meegetraind en ik voel me erg prettig binnen dit team. Daarnaast krijg ik hier een mooi trainingsprogramma, waarin ik nog veel kan leren.”

Oskam, uit Eerbeek, heeft veel meer ervaring. De midspeelster (23) komt terug uit de Verenigde Staten, waar zij de laatste vijf seizoenen speelde.  ,,De coach heeft mij een kans geboden zonder al te veel druk te kunnen herstellen van een paar pittige operaties. Bij Alterno kan ik weer terug integreren in de eredivisie.” 

Klaver kan na het vastleggen van de twee nieuwelingen kiezen uit dertien speelsters. Het seizoen begint voor Alterno met thuiswedstrijden tegen VC Sneek (12 oktober) en Apollo 8 (16 oktober). In de eerste uitwedstrijd volgt daarna het streekduel tegen Regio Zwolle Volleybal (19 oktober).