KVZ (gestreepte shirts) moet nog tot zeker 6 april wachten om te weten hoe de competitie afloopt voor de Zutphense korfbalclub.
Volledig scherm
KVZ (gestreepte shirts) moet nog tot zeker 6 april wachten om te weten hoe de competitie afloopt voor de Zutphense korfbalclub. © De Stentor Ronny te Wechel

Korfbalbond schort besluit consequenties voor clubs op

CORONAHet KNKV stelt de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal uit tot voorlopig maandag 6 april. Dat is de voorlopige einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen.

De korfbalbond besloot eerder de competitie in de zaal voor gezien te houden. De beleidsbepalers gaven daarbij aan uiterlijk vrijdag 20 maart te beslissen over de eindrangschikking en de promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal. Nu stelt de bond - gezien de huidige complexe situatie, met elkaar snel opvolgende ontwikkelingen - langer de tijd te willen nemen voor een weloverwogen besluit.

Ook de besluitvorming over de korfbal league en de hoofdklasse, alsmede over het tweede deel van de veldcompetitie volgt vooralsnog pas op 6 april.