Volledig scherm
© Ronny te Wechel

Korfbalclubs popelen om de zaal weer in te gaan

DEVENTER/ZUTPHEN - Nu de herfst echt zijn intrede heeft gedaan, zoeken de korfballers de warmte weer op. Devinco en KVZ branden van ambitie.

Het is ook bepaald geen straf zaterdagavond de warme zaal binnen te gaan om daar de competitie voort te zetten, vinden de korfballers in Deventer (Devinco) en Zutphen (KVZ).

„We hebben een kleine maand stilgelegen, iedereen heeft veel zin weer om het ‘echie’ te gaan spelen”, laat Devinco-trainer Pieter Bouwma weten. Ook Michel Ligt, trainer van KVZ, popelt. „We zijn met een heel goede reeks bezig.”

Om 19.45 uur betreedt Devinco ploeg de Westroyenhal in Tiel om de plaatselijke korfbalvereniging te bestrijden. „Gelijk een mooi duel”, vindt Devinco-trainer Bouwma. „We zijn ook op het veld bij elkaar ingedeeld, die wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Het is direct een graadmeter: waar staan we?”

KVZ begint om 20.40 uur tegen Tweemaal Zes ongewijzigd aan het avontuur in de zaal. Ligt: „We hebben de boel op dit moment goed voor elkaar. Onze laatste nederlaag dateert van april, toen verloren we op het veld van CSL.”