Dindoa tegen Nova was een duel tussen kat en muis.
Volledig scherm
Dindoa tegen Nova was een duel tussen kat en muis. © Marco Jansen

Korfballers Dindoa hebben geen kind aan pover Nova

KORFBALDindoa kende zoals verwacht geen moeite met hekkensluiter Nova: 32-17. De Ermelose korfballers blijven titelkandidaat in de eerste klasse D.

Saskia Lieman zette meteen de toon door een gescoorde vrije bal,  na 12 seconden, en een doorloopbal, binnen de minuut. Nova kon in de openingsfase bijblijven (4-3), maar maakte daarna veel passfouten. Met name Tom van den Berg onderschepte veel ballen. 

Halverwege de eerste helft was het 10-4 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Vijf minuten voor rust moest Daphne van den Berg, op dat moment goed voor drie treffers, eruit met een enkelblessure. Bij rust was het verschil al enorm (19-7).

De tweede helft was een formaliteit, aangezien van spanning geen sprake meer was. Opmerkelijk was de gele kaart die Tom van den Berg kreeg voor het vasthouden van de voet van een opponent. Hij werd gelijk gewisseld door coach Steven Brink. Bij Dindoa was de scherpte eraf, waardoor Nova iets kon terugkomen: 28-17. De laatste treffers waren van Dindoa, de laatste goal kwam van de teruggekeerde Van den Berg.

1D: Dindoa - Nova 32-17 (19-7). Scores: Saskia Lieman 8, Tom van den Berg 8 (3), Kasper Velgersdijk 4, Daphne van den Berg 3, Aniek Odding 2, Jorik Velgersdijk 2, Mark Bronkhorst 3, Karianne van der Velde 2.