Volledig scherm
De finaleplaats voor DOS'46 was een teleurstelling voor Daniël Hulzebosch, de Nijeveense coach van PKC. © Peter Verheijen

Korfballers DOS’46 na tien jaar terug in de finale

DOS’46 heeft zich geplaatst voor de finale van het veldkorfbal. Bij PKC speelde de ploeg uit Nijeveen zaterdag een geweldige eerste helft (7-14) en legde daarmee de basis voor de eerste finaleplaats in tien jaar tijd: 14-20.

,,Om te winnen van PKC moet bij ons iedereen een goede dag hebben. Zij zijn in principe beter, maar je hebt altijd een kans”, had trainer Pascal Zegwaard al voorspeld. Na een paar mindere duels in de poulefase, speelde DOS’46 niet alleen met het gif van een kanshebber, maar was ook de afronding weer beter op orde. ,,Zo had ik het van tevoren niet helemaal ingeschat. Echt iedereen was op de afspraak vandaag. De intensiteit was er weer en ons plan werkte prima”, glunderde Zegwaard.

Na een ruime voorsprong bij rust moest DOS’46 in de tweede helft nog wel alle zeilen bijzetten, al werd het nooit meer een wedstrijd. ,,Het wedstrijdverloop zat ons natuurlijk mee. Dat hebben we zelf afgedwongen. Maar we zijn diep gegaan en hebben echt op tandvlees verdedigd. We zijn heel trots, er is nu echt een kans om weer een stukje geschiedenis te schrijven. Een kans op een prijs.” 

DOS’46 speelt volgende week in De Lier (bij Valto) de grote veldfinale tegen LDODK, de noordelijke rivaal. Het B1-team uit Nijeveen haalde ook een finaleplaats binnen ten koste van PKC.

Play-offs, halve finale: PKC - DOS’46 14-20 (7-14). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 6, Harjan Visscher 4, Max Malestein 4, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 2, Fenna de Jong, Jesse de Jong, Kim Petersen.

  1. Voorwaarts treft landskampioen en Witkampers debuteert in hoofdklasse
    sportagenda

    Voorwaarts treft landskampi­oen en Witkampers debuteert in hoofdklas­se

    De handbalsters van Voorwaarts nemen het zaterdag in de eredivisie op tegen landskampioen VOC en de gepromoveerde voetballers van Diepenveen treffen zondag bij de rentree in de derde klasse het naburige Helios. En hoe brengen de vrouwen van Witkampers het ervan af bij hun debuut in de hoofdklasse? Zie hieronder wat het komende sportweekend nog meer te bieden heeft, in de regio's Deventer/Salland/Zutphen en de Achterhoek.