Unitas in de aanval tegen KVS, de Harderwijkse formatie stond vrijwel constant aan de goede kant van de score.
Volledig scherm
Unitas in de aanval tegen KVS, de Harderwijkse formatie stond vrijwel constant aan de goede kant van de score. © Marco Jansen

Korfballers Unitas verspelen de zege tegen KVS

KORFBALUnitas leek tegen KVS de kleine voorsprong over de streep te trekken, maar gaf in de laatste minuut onnodig een strafworp weg. Hierdoor vierde KVS het punt en treurden de Harderwijkse korfballers over zuur puntverlies.

Unitas begon goed aan de wedstrijd, mede dankzij twee treffers van Lara Kreikamp werd een 3-2 voorsprong genomen. KVS uit Scheveningen had moeite met de snelheid van Unitas in de aanval en moest de nodige vrije ballen weg geven. Hier wist Ineke de Boer raad mee. Ook Sabine Verhoef en Jolien Landman kwamen van afstand tot scoren.

Waar de KVS-aanval lange tijd moeite had om de korf te vinden, kwam de ploeg uit Scheveningen de laatste tien minuten beter in het spel (7-6). Even daarvoor miste Thomas Hoekstra een strafworp, maar Mark Kreikamp zorgde vlak voor het rustsignaal voor wat lucht: 8-6.

De tweede helft voltrok zich een spannend schouwspel. Steeds kwamen de Harderwijkers twee punten voor, maar iedere keer kwam KVS terug. Mike van Boven nam het voortouw. Unitas liep tien minuten voor tijd door twee keer Van Boven weg naar 16-12, maar KVS gaf zich niet gewonnen en antwoordde sterk: 16-15.

In de laatste minuut vergat Unitas de genadeklap te geven en gaf Daan Reijgersberg een strafworp weg. Bryan van Deursen pakte het cadeautje uit: 17-17.

Overgangsklasse C: Unitas/Perspectief - KVS 17-17 (8-6). Scores: Mike van Boven 7 (1 strafworp), Lara Kreikamp 3, Sabine Verhoef 2, Mark Kreikamp 2, Ineke de Boer, Jolien Landman, Thomas Hoekstra.