Nienke Hintzbergen (r) van DOS'46 stapt over naar PKC.
Volledig scherm
Nienke Hintzbergen (r) van DOS'46 stapt over naar PKC. © Wilbert Bijzitter

Korfbalster Nienke Hintzbergen ruilt DOS’46 in voor PKC

Nienke Hintzbergen (24) neemt afscheid van DOS'46. De korfbalster maakt de overstap naar PKC in Papendrecht.

Hintzbergen, groot geworden bij Rigtersbleek in Enschede, speelde vijf jaar in Nijeveen. Bij DOS'46 werd ze meteen een vaste waarde, vorig seizoen won Hintzbergen met haar club de veldtitel en de Supercup.

,,Ik heb gemerkt dat ik op sportief en persoonlijk vlak toe was aan een uitdaging’’, stelt Hintzbergen. ,,Na een berichtje van PKC ben ik serieus na gaan denken over een volgende stap in mijn korfbalcarrière, maar ook over een stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb na lang nadenken dan ook besloten deze kans aan te grijpen. Dit was een ontzettend moeilijk besluit, maar voor mij voelt dit op dit moment als de juiste keuze.”

Hintzbergen is na Harjan Visscher en Marieke Klaver (naar Fortuna) de derde afhaker in de selectie van DOS’46. Omdat Geertje Hoekstra stopt moet in Nijeveen een half team vervangen worden.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden en uiteindelijk hopelijk voor plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”