Lisa Kruger veroverde tot haar eigen verbazing goud op de rugslag bij het WK.
Volledig scherm
Lisa Kruger veroverde tot haar eigen verbazing goud op de rugslag bij het WK. © Getty Images/Catherine Ivill

Kruger verbaast zichzelf met WK-goud

ZWEMMENEen honderdste van een seconde. Met dat minimale verschil werd Lisa Kruger zaterdag wereldkampioene op de 100 meter rugslag (klasse S10). De paralympisch zwemster uit Harderwijk bleef de Hongaarse Bianka Pap maar net voor in 1.09.22.

,,Dit was belachelijk, ik zag dit echt niet aan komen. Ik wist dat Bianka sterk was op de tweede baan. Ze kwam steeds dichterbij en moest blijven zwemmen. Ik was overtuigd dat ze mij voorbij was gegaan, maar toen ik aantikte en mijn bril af zette, zag ik dat er een één naast mijn naam stond. Zo bizar, toch nog goud. Dit had ik echt niet meer verwacht’’, reageerde Kruger verwonderd voor de camera van de KNZB.

Dubbelslag

Met haar gouden medaille op de voorlaatste dag sloeg Kruger een dubbelslag. In het Olympic Aquatic Centre verdiende ze eerder op de dag zilver op de 100 meter schoolslag (klasse SB9) achter Chantalle Zijderveld.

Donderdag pakte Kruger ook brons op de 100 meter vrije slag en dinsdag won ze al zilver op de 200 meter wisselslag. Zo werd het voor de 19-jarige zwemster een geslaagd paralympisch WK in Londen. Met de gedroomde gouden medaille als bekroning.