Volledig scherm
KVZ (groenwit) kende een makkelijke avond in de Zutphense Hanzehal. © PVG

KVZ maakt gehakt van Kesteren en staat al met één been in eerste klasse

korfbal Voor een uitzinnige menigte en onder luid gezang hebben de korfballers van KVZ zaterdagavond een voorschot genomen op het bereiken van de eerste klasse. Tegen laagvlieger Kesteren werd een eenvoudige zege geboekt door de Zutphense ploeg: 25-13. En dat terwijl concurrent Sparta Nijkerk onderuitging tegen Keizer Karel. 

,,Over twee weken kunnen we het op eigen kracht doen als we tegen Sparta spelen”, blikte aanvoerder Guy Severein alvast vooruit.

Voor de neutrale toeschouwer was er van geen enkele spanning sprake. De thuisploeg overheerste op alle vlakken. Met name in de zuiverheid van de doelpogingen was KVZ een klasse beter dan Kesteren. Het was duidelijk dat de Zutphenaren na de pauze wat gas terugnamen. ,,Toch zie je op het eind dat ze het niet kunnen bijbenen en dan valt de score toch nog hoog uit", zei Severein.

Ontploffen

Halverwege leidde KVZ freewheelend met 10-4. Bij de score van 19-9 leek de Hanzehal te ontploffen. Het was immers de 17-jarige Mayla Berendsen die haar debuut in de hoofdmacht kracht bijzette met een treffer. Coach Erik Wolsink blikte na het laatste fluitsignaal van de arbiter alvast stiekem vooruit: ,,Je probeert ze geestelijk alvast te laten wennen aan de eerste klasse. We zijn er nog niet, maar we zijn goed op weg.”