Volledig scherm
Ymke Wiltink van KVZ staat op het punt een pass te versturen. © Rene Waning

KVZ wint in spannende topper van Fiducia

In een enerverend duel hebben de korfballers van KVZ de koppositie in de tweede klasse D verstevigd. De topper tegen het Utrechtse Fiducia werd met 16-15 gewonnen. Met nog één duel voor de boeg voor de start van het zaalseizoen deed de ploeg uit Zutphen daarom goede zaken.

De wedstrijd tussen twee teams die beiden slechts één duel hadden verloren, verveelde geen moment. Beide teams hadden de zaken verdedigend aardig op orde. Door twee sterke fases – aan het begin en aan het eind van de eerste helft – ging KVZ toch met een geruststellende marge rusten: 10-6.

Fiducia kwam kort na rust terug tot 10-8, maar daarna leek KVZ de wedstrijd volledig onder controle te hebben. Nadat Guy Severein een strafbal miste voor 17-11, zette Fiducia een eindsprint in. Tot opluchting van het meelevende thuispubliek strandde die missie bij 16-15.

2e klasse D: KVZ – Fiducia 16-15 (10-6). Topscorers KVZ: Sam Severein 4, Maarten Niers 3, Vincent Derks 2.

 1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

  Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”
 1. Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg
  PREMIUM

  Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg

  De 53-jarige Monique van Exter uit Lelystad begon als 15-jarige al te biljarten in het buurthuis. ,,Ik ging daar bij een vereniging waar mijn broer ook speelde. In het begin was hij beter. Maar toen zijn ‘kleine zusje’ steeds beter werd, vond hij het minder leuk. Ik was toen al onder de indruk van het spel. Ik begon bij een damesbiljartclubje en daar was ik al snel de betere. Toen was er iemand die zei: ,,Ga eens bij een jeugdvereniging kijken.’’ Daar liepen veel mannen rond die biljartles gaven. Toen was ik helemaal bevangen door het spelletje.’’
 2. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

  Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.