Volledig scherm
Kwiek behaalde volgens verwachting een bekerzege bij hoofdklasser Zwolle. © Pedro Sluiter Foto

Kwiek 1 bekert verder, Kwiek 2 buigt voor Wijhe

HANDBALDe handbalsters van Wijhe plaatsten zich dinsdagavond ten koste van Kwiek 2 voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Het werd in de Wijhese sporthal 26-25. 

Een mooie revanche, vond trainer Laurens Beld, die anderhalve week geleden in de competitie met zijn ploeg nog nipt onderuit ging tegen Kwiek 2. ,,Toen verloren we op een knullige manier. Daarom is deze overwinning extra lekker.”

Het bekerduel werd pas in de laatste minuut beslist. Halverwege stond Kwiek nog aan de goede kant van de score (13-14) en ook de eerste twintig minuten daarna waren voor de Raalter reserves. ,,Zo’n tien minuten voor tijd werd Sanne Huis in ’t Veld behoorlijk onderuitgehaald. In de tijd dat zij werd opgelapt, heb ik de speelsters bij me geroepen. Ik heb ze het een en ander ingefluisterd.” 

Belds woorden misten hun uitwerking niet. ,,In een keer lukte het scoren weer wel. Snel haalden we Kwiek in en tot 25-25 ging het gelijkop. Aniek te Braak maakte in de laatste minuut de winnende.” Keepster Susan Koekoek moest daarna nog een belangrijke redding verrichten om de zege veilig te stellen.

De hoofdmacht van Kwiek deed wat er van ze werd verwacht. Het eerste team boekte een ruime 26-42 zege op hoofdklasser Zwolle. ,,De stand doet vermoeden dat het eenvoudig ging, maar Zwolle was een geduchte tegenstander met leuk spel”, complimenteerde coach Tonio van Rhee de opponent. ,,We hadden moeite met de gladde vloer en de waardeloze bal. Daar gingen we de ene keer beter mee om dan de andere keer. Het was een ingecalculeerde overwinning, maar we hebben er wel echt voor moeten handballen.”

Vrouwen, beker, eerste ronde: Wijhe’92 – Kwiek 2 26-25 (13-14), Zwolle – Kwiek 26-42 (14-24).
Programma, woensdag (19.00 uur): Kwiek A1 - Lettele.