Volledig scherm
© Hans Nijboer

Kwiek kan favorietenrol niet waarmaken

HANDBALNa de eclatante uitzege van zondag bij ZAP waren de verwachtingen bij Kwiek hooggespannen voor het thuisduel met Volendam. Maar de Raalter ploeg haalde in het play-offduel bij lange na niet het niveau dat nodig is om de nacompetitie om promotie naar de eredivisie te winnen: 24-28.

De gasten waren feller en verzilverden bijna iedere kans. De nederlaag zorgde voor een gigantische deceptie bij de meiden van coach Henk Woudstra. Bovendien heeft Kwiek de kansen om alsnog te kunnen promoveren niet langer in eigen hand. De teleurstelling droop na afloop dan ook van de gezichten.

Niet scherp

,,Dit is heel erg balen”, somberde Floor Liefers. ,,We waren gewoon niet scherp. Natuurlijk staat er druk op. Iedereen wilde heel graag, maar we speelden veel te rommelig.”

Tot ergernis van het tamme thuispubliek maakte Kwiek ongekend veel afspeelfouten, rondde het heel onnauwkeurig af en wist zich geen raad met de talrijke overtalsituaties. Tot overmaat van ramp liet de ploeg ook nog eens vier strafworpen onbenut.

Verlammend

Bij rust stonden de bezoekers op een 11-13 voorsprong. Tien minuten later leek Kwiek het cruciale duel alsnog naar zich toe te trekken. De 17-16 voorsprong werkte echter eerder verlammend dan bevrijdend. Volendam bleef volharden in lang en traag aanvalsspel en dat wierp vruchten af. Kwiek knakte en verloor waarschijnlijk het uitzicht op promotie.

,,Het missen van zo veel kansen ging in de koppies van mijn speelsters zitten”, verklaarde Woudstra. ,,We begonnen nog wel aardig, maar zakten weg. Onze dekking stond goed, al hadden we wel moeite met hun hoekspeelsters. Dit is een fikse tegenvaller.”

Kwiek- Volendam 24-28 ( 11-13). Scores Kwiek: Anouk van Rijssen 6, Floor Liefers 5, Romy ten Cate 4, Kim Boerdam 3, Danique de Jong 2, Maaike van Oldeniel , Floor Tutert, Kim Peters, Nel Veldhuis.