In de line-up van Kwiek zal volgend seizoen ook Daphne Luchies verschijnen.
Volledig scherm
In de line-up van Kwiek zal volgend seizoen ook Daphne Luchies verschijnen. © Kristian Giesen Fotografie

Kwiek Raalte neemt ‘exceptioneel talent’ over van E&O

HANDBALKwiek gaat volgend seizoen de eredivisie in met de pas 15-jarige Daphne Luchies. De talentvolle opbouwster komt over van eerstedivisionist E&O, waar ze vorig jaar haar debuut in de hoofdmacht maakte.

Luchies is het jongste talent op de Handbalacademie op Papendal en bezit volgens Lars Hoogeveen, de nieuwe trainer van Kwiek, het ‘volledige pakket’. ,,Het gaat eigenlijk tegen mijn principes in om spelers op zo’n jonge leeftijd al op een bepaald niveau te laten spelen”, erkent de trainer. ,,Maar hoe ver Daphne handballend en fysiek al is, is exceptioneel. Zij is vergeleken met leeftijdsgenoten zo veel verder, ook mentaal.”

Quote

Ik ben blij dat een van de grootste talenten van Papendal bij Kwiek het podium krijgt om zich nog beter te ontwikke­len

Lars Hoogeveen, nieuwe trainer Kwiek

Luchies woont net als trainer Hoogeveen in het Drentse Klazienaveen. ,,Kwiek had haar al op het lijstje staan voordat ik in beeld kwam als trainer in Raalte. Dus ik heb niet veel invloed op haar komst gehad. Maar ik ben blij dat een van de grootste talenten van Papendal bij Kwiek het podium krijgt om zich nog beter te ontwikkelen.” 

De trainer werkte in het verleden al eens met Luchies. ,,Zo’n drie, vier jaar geleden trainde ik haar op de handbalschool. Daarna vertrok ik naar Duitsland. Toen ik daarvan terugkeerde en haar bij E&O zag spelen, was ik erg onder de indruk. Ze is enorm gegroeid en zeker geen meisje-meisje meer.”