Volledig scherm
De hoofdmacht van Kwiek, hier juichend in het duel in de eerste divisie tegen Fortissimo, bekert verder na de zege van dinsdagavond op de jeugd van de Raalter handbalvereniging. © Kristian Giesen

Kwiek wint Raalter bekeronderonsje, Wijhe uitgeschakeld

De hoofdmacht van Kwiek heeft, zoals verwacht, de derde ronde van het bekertoernooi bereikt. De koploper van de eerste divisie won dinsdagavond van de eigen A-jeugd met 24-45. Wijhe werd door competitiegenoot Pacelli met 27-22 uitgeschakeld.

Al na tien minuten keek Wijhe in Zieuwent tegen een kansloze 11-2 achterstand aan. ,,Dat kwam door de slechte voorbereiding”, wist trainer Laurens Beld. ,,Door werk kwamen sommigen van ons pas een kwartier voor aanvang de hal binnen. Toen moesten ze zich nog omkleden.” 

Zijn ploeg kon zich in het restant van het bekerduel enigszins herpakken. ,,In de tweede helft kwamen we tot vier doelpunten terug, maar door enkele cruciale beslissingen van de arbiters kregen we het gat niet kleiner.”

Kwiek won in Tijenraan eenvoudig het bekerduel tegen de eigen junioren. ,,Dat we zouden winnen, was natuurlijk geen verrassing”, wist ook Kwiek-coach Tonio van Rhee. ,,Maar voor beide ploegen was het een wedstrijd waarin ze lekker konden spelen. 

Mooie doelpunten

De A1 handbalde heel verdienstelijk, scoorde mooie doelpunten en vooral hun keepsters stonden goed. ,,Je zag dat wij conditioneel en op snelheid een paar stappen verder zijn, waardoor we er met gemak doorheen kwamen.” 

Van Rhee had op Wijhe gehoopt als volgende tegenstander. ,,Nu moeten we waarschijnlijk – want het zal wel weer een uitwedstrijd voor ons worden – op een dinsdagavond naar Zieuwent afreizen, waar ook nog eens zonder hars gespeeld wordt. Dat is natuurlijk allemaal niks. Maar we zullen wel zien.”

Tweede ronde landelijk bekertoernooi:

Kwiek A1 – Kwiek: 24-45
Pacelli – Wijhe’92: 27-22

Kwiek en Pacelli plaatsen zich voor de derde ronde