Het houdt maar niet op voor Kwiek en trainer Tonio van Rhee. Na de bekerzege tegen Borhave is de ploeg nog altijd ongeslagen.
Volledig scherm
Het houdt maar niet op voor Kwiek en trainer Tonio van Rhee. Na de bekerzege tegen Borhave is de ploeg nog altijd ongeslagen. © Orange Pictures/Kristian Giesen

Kwiek zorgt voor verrassing met bekerzege tegen Borhave

HANDBALDe handbalsters van Kwiek, kampioen in de eerste divisie, zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van het bekertoernooi. De formatie uit Raalte elimineerde dinsdagavond verrassend eredivisionist Borhave (34-31).

Dat Kwiek slechts een punt achter stond bij rust was knap (17-18), want de thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd. Borhave liep in de openingsfase uit naar een 4-10 voorsprong. ,,We hebben ontzettend veel kansen gemist, en werden ook een beetje overdonderd door hun snelheid en effectiviteit. Van de tien keer dat hun voor de goal kwamen hebben ze tien keer gescoord. Wij maken van de vijftien kansen slechts zes doelpunten,” verklaarde trainer Tonio van Rhee het flinke verschil.

Nadat het de achterstand goed maakte hield Kwiek de Bornse opponent goed bij, en maakte het in de slotfase het verschil. “Dit is onverwacht, maar we kunnen stellen dat we in ieder geval mee kunnen op eredivisie-niveau,” aldus Van Rhee.

De tegenstander in de kwartfinale is nog onbekend, er wordt volgende week geloot.