Volledig scherm
Kevin Bleeker is waarschijnlijk de rest van het jaar uitgeschakeld met een kruisbandblessure. © Frans Paalman

Landstede Basketbal is Kevin Bleeker kwijt in restant van het seizoen

BASKETBALSlecht nieuws voor Landstede Hammers en Kevin Bleeker. De 2.08 meter lange center (26) kwam woensdagavond in de Europese wedstrijd tegen BC Kyiv ongelukkig terecht en blesseerde daarbij zijn rechterknie. Een mri-scan heeft nu een gescheurde voorste kruisband aan het licht gebracht.

,,Normaliter staat voor de revalidatie zeker zes tot acht maanden, dus mijn seizoen is wel over”, zucht Bleeker. ,,Ik kwam verkeerd neer na een dunk tegen Kiev, waarbij mijn lichaam doorschoot. Hoewel het geen pijn deed, hoorde ik iets kraken. Ik wist meteen dat het misse boel was.”

Voor Bleeker is de blessure een forse tegenslag. De international kwam in de zomer van 2018 over van Heroes Den Bosch, maar miste door blessures aan onder meer voet en kuit de nodige wedstrijden. Vanaf de start van het huidige seizoen was Bleeker echter blessurevrij. Hij kwam in alle vijftien competitiewedstrijden in actie (114 punten, 69 rebounds). ,,Het begon juist lekker te draaien. Ik had vertrouwen in mijn lichaam, voelde me sterk en was de laatste maanden steeds meer van waarde voor de ploeg. Dan is deze blessure een gigantische klap.”

Klik

Landstede Hammers zal het dus in ieder geval de rest van het seizoen zonder Bleeker moeten stellen. Het is nog onduidelijk of de toekomst van de forward/center, die in het bezit is van een aflopend contract, In Zwolle ligt. ,,Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Het klikt van beide kanten en de intentie was wel om met elkaar door te gaan. Of deze zware blessure daar verandering in brengt, weet ik niet.”

Zaterdagavond (19.30 uur) speelt Hammers in het eigen topsportcentrum de terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker tegen Leiden. ,,Als het me lukt, wil ik echt wel gewoon gaan kijken. Je hoort vaak verhalen dat jongens die met een zware blessure kampen op zichzelf aangewezen zijn. Niet echt deel meer uitmaken van het team. Devon (Van Oostrum, TW) heeft twee keer een kruisband gescheurd en heeft me al zijn hulp aangeboden bij het revalideren. Ik ga alles doen om goed en sterk terug te komen.”